تحولات لبنان و فلسطین

مصری‌ها سال‌ها بود که هیچ شهیدی نداشتند که با تیر و گلوله صهیونیست‌ها به شهادت برسد و اصلا بعد از کمپ دیوید، چندان گلوله‌ای از سلاح افسران و سربازان مصری در صحرای سینا بیرون نیامد. اما به نظر حال سینا هم وارد معادلات مقاومت شده است

بررسی پیامدهای هلاکت سه نظامی صهیونیست توسط سرباز مصری/ طلیعه ورود «سینا» به معادلات مقاومت /  غافل‌گیری رژیم صهیونیستی و نهادهای امنیتی‌اش

خبر هلاکت ۳ نظامی تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی توسط سرباز ساده مصری که موفق شد با عبور از حصار مرزی این اقدام را رغم بزند، طی دو روز گذشته فضای مجازی جهان اسلام را تسخیر کرده است. حادثه امنیتی روز شنبه در محدوده گذرگاه «نیتسانا» (مرز مصر و فلسطین اشغالی) رخ داد. ماجرا اینگونه بود که سرباز مصری با برداشتن سلاح کلاشینکف خود به همراه ۶ خشاب، از دل موانع مرزی با سرزمین های اشغالی در صحرای سینا گذشته و با کمین، نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد، تا آنکه خود نیز در درگیری به شهادت رسید.

شواهد اولیه نشان از آن دارد که عامل عملیات، خود را به نقطه‌ای امن رسانده است و پس از آن در موقعیتی حساب شده، سربازان هنگ مرزی ارتش صهیونیستی را هدف قرار داده است. طبق گزارش رسانه های اسرائیلی «محمد صلاح ابراهیم» ۲۳ ساله برای این عملیات به دقت برنامه ریزی کرده بود. وی ۵ کیلومتر در مناطق بسیار ناهموار پیاده روی کرد تا به منطقه درگیری رسید. رادیو ارتش عبری در تشریح حادثه اعلام کرد که به همراه پیکر پلیس مصری، یک قبضه اسلحه، یک جلد قرآن کریم، یک چاقو و ۶ خشاب گلوله یافت شد که نشان دهنده متدین بودن و برنامه ریزی دقیق وی برای این اقدام بوده است.

شکست امنیتی بزرگ

اتفاق کم سابقه اخیر واکنش های بسیاری بویژه در محافل صهیونیست در پی داشته است. «یواو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل حادثه در نقاط مرزی اراضی اشغالی با مصر را دردناک توصیف کرد. دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم با صدور بیانیه‌ای خطاب به وزرای کابینه خود گفته که این یک حادثه استثنایی بوده و تأثیری بر همکاری امنیتی و روابط با مصر نخواهد داشت.

اما حادثه تا آنجا برای اشغالگران دردناک بوده که منابع آگاه در ارتش رژیم صهیونیستی از احتمال برکناری برخی فرماندهان منطقه جنوبی پس از این رخداد خبر داده اند. همزمان شبکه عبری زبان کان، حادثه در مرز با مصر را یک شکست امنیتی بزرگ برای اشغالگران توصیف کرد. سایت عبری «واللا» نیز گزارش داد که اقدام سرباز مصری، «اسطوره» شکست ناپذیری ارتش رژیم صهیونیستی را نابود کرد. در همین ارتباط، یوسی یوشع» تحلیلگر ارشد یدیعوت آحرونوت با انتقاد از ارتش اسرائیل اذعان کرد: این عملیات توسط نیروهای یگان «رضوان» حزب الله لبنان که از دیوار مرزی عبور کرده‌اند، انجام نشد، بلکه یک سرباز ساده مصری با یک اسلحه کلاشینکوف همه ارتش را به چالش کشید.

تبیین پیام‌های یک عملیات

عملیات سرباز مصری، رژیم صهیونیستی و نهادهای امنیتی آن را در موجی از غافلگیری و پرسش فرو برده است. اقدام برنامه ریزی شده و نه چندان پیچیده- که تمام سیستم اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل را در بهت و حیرت فروبرده پیام هایی را با خود به همراه دارد که نباید از آنها غفلت کرد. محمد محسن فایضی تحلیلگر مسائل فلسطین با اشاره به این مسئله نوشت: درخصوص آنچه رخ داد دو روایت وجود دارد؛ روایت رسمی مصر که می گوید نیروی نظامی این کشور در پی تعقیب یک قاچاقچی مواد مخدر، از گذرگاه مرزی عبور کرد و با نیروهای اسرائیل درگیر شده و روایت صهیونیست ها که حمله را هدفمند خوانده است. فایضی ادامه داد: اسرائیل، برای کشته‌شدن نیروهایش، همیشه یک قاب ثابت دارد: عملیات تروریستی! به‌همین دلیل، نه منتظر نتایج بررسی‌های بیشتر مشترک با مصر می‌ماند و نه تأخیری در رسانه‌ای کردن جزئیات حادثه دارد. دولت مصر اما قابی برای ارائه ندارد؛ سالهاست که خود را از صف مبارزه با اسرائیل خارج کرده و اکنون در روایتی بی‌رونق و قاچاقچی‌محور دست‌وپا می‌زند و چیزی برای عرضه ندارد؛ مطلوب السیسی، بایکوت این ماجرا است و تیتر «ترور در مرز صلح» رسانه صهیونیست، برای او یک شکست است.

صابرگل عنبری دیگر تحلیلگر مسائل بین الملل در کانال تلگرامی اش آورده: حمله اخیر صرفا یک حادثه امنیتی عادی و گذرا نیست. تلاش قاهره برای لاپوشانی ماجرا هم مورد پذیرش افکار عمومی مصری نیست. وی افزود: در همان ساعات اولیه پس از رسانه‌ای شدن حادثه، موجی از تمجید و ستایش از این حمله و مجری آن در شبکه‌های مجازی به راه افتاده و در مصر هشتگ «الجندی المصری» ترند شد. یک روی دیگر این استقبال گسترده بیانگر آن است که عادی‌سازی روابط با اسرائیل بعد از نزدیک به پنج دهه از زمان انعقاد پیمان صلح کمپ دیوید در سال ۱۹۷۸ هنوز در ایستگاه رسمی خود مانده و در جهان عرب تاکنون برگردان و عمق فرهنگی و اجتماعی پیدا نکرده است.

علیرضا تقوی نیا هم در تحلیل این رخداد به چند نکته اشاره کرده و نوشت: ۱. تنها مرز بدون خطر باقی مانده برای اسرائیلی ها ، مرز مصر بود که آنهم ناامن شد.۲. عملیات اخیر تحولی مهم در مبارزه با اسرائیلی هاست؛ زیرا مصر فعلی با بیش از ۱۰۰ میلیون جمعیت، روزگاری نقطه ثقل مبازه با اسرائیل بود اما پس از خیانت سادات به جبهه عربی و اسلامی و به رسمیت شناختن موجودیت دولت یهود، از وضعیت یک تهدید برای صهیونیست ها خارج شد.۳. رخداد مذکور حاکی از عمومی و فراگیر شدن مقاومت علیه صهیونیست هاست و تنفر افکار عمومی جهان اسلام نسبت اشغالگری ها و اعمال ددمنشانه این رژیم را یادآور می شود .

قاب واقعی مصر

در نهایت اینکه مصری‌ها سال‌ها بود که هیچ شهیدی نداشتند که با تیر و گلوله صهیونیست‌ها به شهادت برسد و اصلا بعد از کمپ دیوید، چندان گلوله‌ای از سلاح افسران و سربازان مصری در صحرای سینا بیرون نیامد. اما آن‌ها که دیدند باریکه نیم وجبی غزه چگونه در برابر اشغالگران مقاومت کرده به خودشان آمده اند و این یعنی اینکه صحرای سینا هم وارد معادلات مقاومت شده است. سینا، غزه نیست. این جغرافیا سه برابر فلسطین اشغالی مساحت دارد. همچنین در نزدیکی این منطقه نیروی راهبردی هوایی اسرائیل قرار دارد که شامل سه پایگاه هوایی و بیش از پنج اسکادران از جنگنده های دوربرد است. فعال شدن این جغرافیا بی شک می تواند پیامدهای ناگواری برای اشغالگران در پی داشته باشد.

از سوی دیگر بر خلاف حاکمیت سرزمین فراعنه، مردم مصر به شدت از عملیات اخیر خوشحال بوده و احساس غرور می کنند. به عبارت دیگر قاب واقعی مصر را باید در تشییع پیکر شهید محمد صلاح دید. مردم قدرشناس این کشور در کنار نظامیان و همکاران این سرباز فداکار با شرکت گسترده در مراسم تشیع وی، فرزند نیل را با احترام بدرقه کردند. همین خود به فضای بی‌اعتمادی در میان صهیونیست ها نسبت به نظامیان مصری دامن زده است و این پرسش "نظامی بعدی کیست؟" که برخی کنشگران اسرائیلی طی دو روز اخیر در شبکه‌های مجازی مطرح کردند، معطوف به همین بی‌اعتمادی و نگرانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.